Hírek, események

április 25.

A KJI részvétele a "Duray Miklós üzenete a világ magyarságának" konferencián

2023. április 20-án "Duray Miklós üzenete a világ magyarságának" címmel konferenciát szervezett a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem az Országház felsőházi termében a közelmúltban elhunyt, kiemelkedő felvidéki politikus emlékére.

április 25.

Adó 1% felajánlása

Kérjük, adója 1%-ának felajánlásával támogassa a Kisebbségi Jogvédő Alapítvány munkáját!

április 19.

2023. évi tanulmányi pályázat eredményei

Nagy számban érkeztek színvonalas pályamunkák a Kisebbségi Jogvédő Intézet 2023. évi tanulmányi pályázatára, melyet külhoni és magyarországi egyetemi hallgatók, doktori tanulmányokat folytatók és fiatal kutatók, gyakorló jogászok számára írt ki a nemzeti kisebbségek jogi védelmének elméleti és gyakorlati előmozdítása céljából.

március 16.

Kisebbségvédelem Európában - nyári egyetem (2023)

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet 2023-ban immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetemet. A program célja, hogy felkutassa azokat a hallgatókat, doktoranduszokat, pályakezdőket, akiket érdekel a külhoni magyarság jog- és érdekvédelme. 

március 16.

Tárnok Balázs az Ez itt a kérdés c. műsor vendégeként beszélgetett úzvölgyi temető ügyéről

Tárnok Balázs március 16-án az M5 Ez itt a kérdés c. műsorának vendége volt, ahol az úzvölgyi temető ügyéről beszélgetett.

március 6.

Vajdasági látogatás

2023. március 3-án a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója (dr. Gyeney Laura) és igazgatói tanácsadója (dr. Szemesi Sándor) munkamegbeszélésen járt a Magyar Nemzeti Tanács szabadkai székházában.

február 10.

Nagy győzelem egy a KJI által támogatott szimbolikus ügyben!

A Bákó Megyei Törvényszék 2023. február 10-én közzétett ítéletében megalapozatlannak találta Dormánfalva fellebbezését, helyben hagyva a KJI partnere által képviselt ügyben született sikeres alapfokú ítéletet.

2022. november 25.

Lezajlott a Kisebbségi Jogvédő Intézet idei szakmai fóruma

2022. november 25-én került sor a Kisebbségi Jogvédő Intézet (KJI) hagyományos évzáró szakmai fórumára a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. A rendezvényen Prof. Dr. Bándi Gyula, a Kisebbségi Jogvédő Alapítvány elnöke köszöntötte az Intézet egybegyűlt partnereit, majd Dr. Gyeney Laura, a KJI igazgató ismertette a kisebbségvédelem aktuális kérdéseit Közép-Kelet Európában.

2022. november 2.

Anyagi támogatás és szakmai segítség a jogászoknak

SZABADKA – A Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója Szabadkára látogatott a jövőbeni együttműködés céljából A vajdasági magyarok, akárcsak a Kárpát-medence többi részén élők a haszonélvezői a Kisebbségi Jogvédő Intézettel folytatott együttműködésnek – mondta dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke a találkozót követően.