Hírek, események

július 22.

Részvétel a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen

A Kisebbségi Jogvédő Intézet is részt vett a 32. bálványosi nyári szabadegyetemen, a Bethlen Gábor sátorban, a Jog, védelem, jogvédelem? című panelbeszélgetésen. Intézetünket Gyeney Laura igazgató és Tárnok Balázs igazgatói tanácsadó (a panelbeszelgetés moderátora) képviselte.

július 14.

Részvétel a Gombaszögi Nyári Táborban

Jog, védelem, jogvédelem? címmel panelbeszélgetésen vettek részt csütörtökön a Kisebbségi Jogvédő Intézet munkatársai a Gombaszögi Nyári Táborban.

július 13.

Lezárult a "Kisebbségvédelem Európában" nyári egyetem

2023. július 9. és július 13. között zajlott a Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet „Kisebbségvédelem Európában” című, immáron tizenegyedik nyári egyeteme, rekordszámú, közel negyven hallgató részvételével. Nagy örömünkre nem csupán az anyaországból, hanem Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is érkeztek hallgatóink.

július 9.

Megkezdődött a "Kisebbségvédelem Európában" nyári egyetem

Rekordszámú, közel 40 magyarországi és külhoni hallgató részvételével megkezdődött a Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet nyári egyeteme.

június 30.

A magyar jogvédelem sikere Úzvölgyében!

Miután idén februárban a román bíróság jogerős döntésében elrendelte az úzvölgyi katonatemetőben korábban illegálisan épített román kőkeresztek lebontását, a tegnapi napon sor került a keresztek eltávolítására és az eredeti állapot helyreállítására.

június 23.

Felvidéki munkalátogatás

2023. június 23-án munkalátogatáson vettünk részt a Felvidéken, ahol ügyvéd partnereinkkel a folyamatban lévő ügyeket tekintettük át.

június 11.

Látogatás Gyulafehérvárra és Kolozsvárra

Kétnapos látogatáson egyeztetett a Kisebbségi Jogvédő Intézet vezetése szakmai partnereivel Gyulafehérváron és Kolozsváron 2023. június 11-12-én.

június 7.

"Lehetséges-e érdemi előrelépés a nemzetközi kisebbségvédelemben" műhelybeszélgetés

Lehetséges-e érdemi előrelépés a nemzetközi kisebbségvédelemben címmel szervezett műhelybeszélgetést a Kisebbségi Jogvédő Intézet 2023. június 7-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.

április 25.

A KJI részvétele a "Duray Miklós üzenete a világ magyarságának" konferencián

2023. április 20-án "Duray Miklós üzenete a világ magyarságának" címmel konferenciát szervezett a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem az Országház felsőházi termében a közelmúltban elhunyt, kiemelkedő felvidéki politikus emlékére.