Hírek, események

március 19.

Támogassa a Kisebbségi Jogvédő Alapítvány munkáját adója 1 százalékának felajánlásával!

Kérjük, adója 1%-ának felajánlásával támogassa a Kisebbségi Jogvédő Alapítvány munkáját!

Kik vagyunk? 

A 2012 óta működő Kisebbségi Jogvédő Alapítvány Magyarországon bejegyzett civil szervezetként segíti a külhoni régiókban élő magyarok jogvédelmét, ezzel is erősítve a határon túli magyar közösségeket és a nemzeti összetartozás érzését. E tevékenysége  keretében elsősorban olyan egyedi peres ügyeket támogat, ahol a határon túli honfitársainkat magyarságukkal összefüggésben éri sérelem akár nyílt, akár bújtatott formában. 

Együttműködő külhoni partnereink a határon túli magyarság védelme iránt elhivatott, szakmailag felkészült ügyvédek, civil szervezetek, akik az Alapítvány keretein belül működő Kisebbségi Jogvédő Intézettel egyeztetve a sérelmet szenvedett ügyfél számára a leghatékonyabb jogi megoldás megtalálására törekednek. Szervezetünk e tevékenységét elméleti képzések, konferenciák és egyéb szakmai rendezvények biztosításával, valamint kisebbségvédelmi tárgyú kiadványok publikálásával támogatja. 

Nagy hangsúlyt fektetünk továbbá a fiatalok képzésére és ösztönzésére, melynek keretében számos ösztöndíjlehetőséget biztosítunk. Így minden évben nyári egyetemet szervezünk „Kisebbségvédelem Európában” címmel, melyen a kisebbségvédelem iránt érdeklődő  hallgatók térítésmentesen bővíthetik e tárgyú ismereteiket. Ezen felül ösztöndíjas gyakornoki programmal, valamint tanulmányi pályázattal is támogatjuk a hallgatókat. 

 

Szervezetünk adatai

Kisebbségi Jogvédő Alapítvány

Székhely: 2141 Csömör Körmendi utca 22.

Adószáma: 18291946-1-13

Nyilvántartásba vételi száma: 01-01-0011604

 

Hogyan tudja felajánlani adója 1%-át?

A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásáról 2024. május 21-ig lehet rendelkezni a következő módokon:

Online:

Erre az oldalra kattintva;
Ügyfélkapus bejelentkezést követően az „1+1%-os nyilatkozatra” kattintva;
Személyes adatok megadása után adószám vagy a szervezet neve alapján megkeresheti a Kisebbségi Jogvédő Alapítványt;
Az űrlap kitöltése és mentése után ellenőrizhető a nyilatkozat, majd a „Tovább a beadásra” gombot követően a „Beadás” gombra kattintva rögzítheti felajánlását;

Személyesen vagy postai úton a NAV részére:

Az innen letölthető 23EGYSZA nyomtatványt kitöltve;
 

Köszönjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával támogatja a külhoni magyarok jogvédelmére irányuló munkánkat!