Kisebbségvédelem Európában Nyári Egyetem Piliscsabán

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet szervezésében idén is megrendezésre kerül a “Kisebbségvédelem Európában” című nyári egyetem, amely tematikájában idén az állampolgárság kérdéskörének nemzetközi és európajogi vetületeire, az autonómia és a kisebbségi nyelvhasználat kérdéseire fókuszál. A nyári egyetem előadóiként olyan szakembereket – jogászokat, politikusokat, történészeket, szociológusokat – kértünk fel, akik a terület elismert szakértői, széleskörű szakmai tapasztalattal, tudományos háttérrel rendelkeznek. A képzés elméleti és gyakorlati jellegű oktatási modulokat is tartalmaz, külön figyelmet fordítva a jogkiterjesztés és a és a jogtudatosság gyakorlati aspektusaira. A képzés nyelve: magyar, ill. angol.

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet a nyári egyetem által a Kárpát-medencében tanuló jogászhallgatók, valamint doktoranduszok számára kíván egy olyan szakmai műhelyet biztosítani, amelyben lehetőségük nyílik egymással, valamint oktatóikkal történő konzultációra, tapasztalatcserére, emellett elmélyíthetik a nemzetközi, valamint európai szintű kisebbségvédelemre vonatkozó ismereteiket. A program során a részt vevő hallgatók előadásokon vehetnek részt, ezen kívül lehetőséget kívánunk biztosítani egyéb csoportos foglalkozásokra, kerekasztal beszélgetésekre, melyek során a résztvevőknek lehetőségük nyílik a tényleges tapasztalatcserére.

DSCN2547

A nyári egyetem résztvevői Esztergomban

A hallgatók számára a Kisebbségi Jogvédő Alapítvány ösztöndíjat is biztosított, mely magában foglalta a képzés, a szállás, napi háromszori étkezés, valamint a táborozás keretében megszervezésre kerülő kirándulás költségeit. A nyári egyetem résztvevőit a képzésen túl színes kulturális programok várták!

KJI Magyarság Háza 2015.07.08. 3

Egy kis kultúra: Góbé-koncert a Magyarság Házában

Az Alapítvány kifejezett célja továbbá, hogy felkutassa azokat a joghallgatókat, kezdő jogászokat vagy doktoranduszokat, akik a téma iránt kellően elhivatottak, jövőbeni szakmai tevékenységük során érdemben kívánnak a határon túli magyarok jog-és érdeksérelmeinek védelmével foglalkozni. Elsősorban ezekhez a kezdő szakemberekhez kívánunk eljutni ezzel a programmal.

Kisebbségvédelem az Európai Unióban 2013
Diszkrimináció tilalma az Európai Unióban 2013
Hivatali ügyintézés 2013
EBESZ 2013
Kárpátaljai magyarok 2013
Kisebbségek és kisebbségi nyelvek védelme az Unióban 2013
Nyelvhasználati jogi helyzetkép Szerbiában_Piliscsaba 2013
External voting in the International Practice nyári egyetem 2013
Programfüzet 2013
Görög Dóra 2013
Kapcsolat

Kérjük küldjön nekünk egy emailt és a lehető leggyorsabban felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Not readable? Change text. captcha txt