Kisebbségvédelem Európában 2012

Az Intézet első tevékenységeinek egyikeként nyári egyetemet szervez “Kisebbségvédelem Európában” címmel.

A nyári egyetem keretében a részt vevőknek lehetőségük nyílik egy hét napos kisebbségi jogvédelmi tárgyú szakmai értekezésre, melynek keretén belül európai, nemzetközi jogi kisebbségvédelmi képzésre, ezen kívül személyes tapasztalatcserére, konzultációkra, kerekasztal beszélgetésekre kerül sor. A nyári egyetem előadóiként az Intézet olyan szakembereket – jogászokat, politikusokat, történészeket, szociológusokat – kér fel, akik a terület elismert személyiségei, széleskörű szakmai tapasztalattal, tudományos háttérrel rendelkeznek.

A nyári egyetem július 16-22. között kerül megrendezésre Piliscsabán. Az Alapítvány ösztöndíjat is biztosít, mely magában foglalja a képzés, a szállás, napi háromszori étkezés, valamint a táborozás keretében megszervezésre kerülő kirándulás árát. Az oda- és hazautazást a résztvevő hallgatóknak minden esetben maguknak kell biztosítani.

A nyári egyetemre való felvétel eredményéről, a részletes programról és a további tudnivalókról a szervezők folyamatosan tájékoztatják a résztvevőket.

A nyári egyetem keretében két félnapos kirándulást is szervezünk hajókirándulással egybekötve. Esténként táncház, filmvetítés és egyéb kulturális programok várják a Résztvevőket.

Élménybeszámoló 2012
Kapcsolat

Kérjük küldjön nekünk egy emailt és a lehető leggyorsabban felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Not readable? Change text. captcha txt