A 2016. ÉVI KISEBBSÉGVÉDELEM EURÓPÁBAN CÍMŰ NYÁRI EGYETEMRŐL

2016. július 31. – 2016. augusztus 6. között került megrendezésre a Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetem, melyet a Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet immáron 5. alkalommal szervezett közösen.
Július 31-én, vasárnap délután nagy izgalommal várták a szervezők a nyári egyetemistákat. Estére mindenki meg is érkezett külhonból, így kezdetét vették a programok. Az egy hetes nyári egyetem ismerkedési esttel kezdődött, a rövid bemutatkozások után, egy névtanulós játék garantálta a jókedvet.
Másnap, augusztus 1-jén került sor a szabadegyetem hivatalos megnyitójára. Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a résztvevőket, valamint bemutatta a Nemzetpolitikai Államtitkárság programjait, aktuális projektjeit. Ezt követően Csóti György, a Kisebbségi Jogvédő Intézet igazgatója üdvözölte a hallgatókat. Köszöntőjében összefoglalta a szomszédos államok jogi és politikai hozzáállását a kisebbségi jogokhoz, és hangsúlyozta, hogy nincsenek biztosítva a kisebbségi jogok a Kárpát-medence államaiban. Kiemelte a nyári egyetem jelentőségét, valamint, azt is, hogy az elméleti és gyakorlati előadásokon túl fontos a kapcsolatépítés és közös diskurzus.

A BESZÁMOLÓ itt letölthető

Kapcsolat

Kérjük küldjön nekünk egy emailt és a lehető leggyorsabban felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Not readable? Change text. captcha txt