A Kisebbségi Jogvédő Intézet esszépályázatot hirdet külhoni magyar egyetemi hallgatóknak (jogász, társadalomtudományi, politológus szak), fiatal jogászoknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő külhoni fiataloknak az alábbi feltételekkel:

 1. A Kisebbségi Jogvédő Intézet céljai közt prioritásként szerepel a jogvédelmen túl, az Európai Unió jogrendje által kínált lehetőségek tudományos eszközökkel való támogatása a kisebbségvédelem területén. Ennek keretén belül, különösen azoknak a jogászhallgatóknak, doktoranduszoknak vagy fiatal jogászoknak kíván segítséget, lehetőségeket nyújtani, akik kiemelt érdeklődést tanúsítanak a kisebbségvédelem iránt.
 1. A pályázat célja, hogy a külhonban tanuló egyetemista, valamint pályakezdő fiatalok ismereteket szerezzenek a kisebbségvédelem terén, és elmélyítsék ezen területen megszerzett tudásukat.
 1. A pályázatra vonatkozó tartalmi követelmények.
  Pályázni a következő kisebbségvédelmet érintő írással lehet:

  I. Kétnyelvűség kérdése az Ön régiójában (anyanyelv-használati jogok érvényesülése a közigazgatásban)
  II. Szimbólum és jelképhasználat az Ön régiójában
  III. Szimbólum és jelképhasználat nemzetközi kitekintéssel

  A rövid tanulmányban jogeseteket, napjainkban megtörtént eseteket, bírósági ügyeket, szemléltető példákat lehet használni.

 1. A pályázatra vonatkozó formai követelmények:
  A szöveges dolgozat terjedelme minimum 5, maximum 20 gépelt oldal lehet.
  A szöveget Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, 1,5-es sorközzel, sorkizárással kell megírni.
 1. A pályázat beküldésének módja:
  A pályázatokat word és formátumban, aláírtan pdf formátumban, elektronikus levélben kell benyújtani a jogvedointezet@yahoo.com címre.
 1. A pályázat benyújtásának határideje: november 26. 24:00
 1. A beérkezett pályázatokról a Kisebbségi Jogvédő Alapítvány Kuratóriumának tagjai november 26-a után 10 napon belül hozzák meg döntésüket.
 2. A nyertes pályázatokat a Kisebbségi Jogvédő Intézet – a pályázó nyilatkozatától függően – az Intézet honlapján nyilvánosan hozzáférhetővé teheti.
 1. A nyertes pályázókkal a Kisebbségi Jogvédő Intézet szerződést köt az elkészített pályamű díjazásaként.
 1. A díjazás mértéke: I. helyezés: 110.000 HUF, II. helyezés: 90.000 HUF, III. helyezés: 70.000 HUF. A Kuratórium tagjai különdíjat és/vagy különdíjakat is megállapíthatnak. (A megítélt díjak a Kisebbségi Jogvédő Alapítvány mindenkori anyagi helyzetének megfelelően esetenként kerülnek meghatározásra.)

  Budapest, 2016. november 4.

Csóti György

igazgató

 

Kapcsolat

Kérjük küldjön nekünk egy emailt és a lehető leggyorsabban felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Not readable? Change text. captcha txt